Na het verlies van hun vader en de daaruit voortvloeiende verdeling van zijn wijnmakerij, richtten Marco en zijn zus Micaela in 2000 het wijndomein  Marco Bonfante srl op. Onze familie produceert wijnen in Piemonte, precies in Nizza Monferrato sinds 8 generaties, door de jaren heen nam de heuvel waar onze voorouders opgroeiende de naam Bonfante aan. Marco is de wijnmaker en hij zorgt voor de productie en de verkoop, terwijl Micaela zorgt voor de administratie van het bedrijf.

De filosofie van Marco Bonfante:

Allereerst produceer ik wijnen die mijn smaak weerspiegelen: als ik niet van een wijn houd, is het erg moeilijk voor mij om deze te verkopen. Op dit moment zijn er 23 hectaren wijngaarden die we direct volgen  en om aan de vraag te voldoen koop ik enkele oogsten van geselecteerde druiven en percelen.

Ons personeel zorgt voor de groene oogst, waardoor de productie per plant wordt verminderd om de kwaliteit van de druiven te verbeteren. Met dit selectiewerk kunnen we onze klanten een assortiment van de belangrijkste benamingen van Zuid-Piemonte produceren en aanbieden.

In onze rode wijnen zoeken we naar de structuur, het fruit, de harmonie en de complexiteit. De druiven die we produceren worden tijdens de oogst geselecteerd en verdeeld met betrekking tot het uiteindelijke doel. De verschillende partijen druiven volgen verschillende manieren in de wijnbereidingsprocessen en in de volgende verfijning in houten vaten. Het uiteindelijke doel is altijd de balans tussen de verschillende componenten met speciale aandacht voor de structuur, de zuurgraad en de alcohol.

Drankenhandel Dimbour verdeelt enkel de Rode Wijnen van dit wijnhuis!